Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2017 11:21 - Болденон - Информация
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
0



При повечето вземащи болденон страничните ефекти са много по-малко в сравнение с метандростенолона. Това е защото първият се преработва в естрадиол, а вторият в метилестрадиол – много по-силен и дълго действащ естроген, отколкото обикновеният естрадиол. Преди се считаше, че болденонът увеличава производството на червени кръвни телца, но това е характрерно за всички андрогени, а и няма научно доказани данни, че той прави това по-добре от другите стероиди. Друг мит от миналото бе, че наличието на естера ундецикленат (с един въглероден атом повече от деканоата) удължавал активността му силно и затова инжекциите с него можело да са на 3-4 седмици. Всъщност по-дългият му живот на естера ундецикленат налага инжекциите с него да са на всеки 10-14 дена, но нетърпеливите днешни билдъри са склонни към по-чест прием, дори от стероиди, които имат по-дълъг живот. Затова си го инжектират на всеки 4-5 дена, въпреки че някои си го слагат през ден, а други веднъж седмично.

image
 
Дозировка и комбинации - Болденон

Дозите принципно са доста ниски (300-400 мг седмично), но ниският му афинитет към образуване на практика ги удвоява. Местата на инжекциите трябва да се сменят редовно, за да не се получи възпаление или инфекции, а тъй като е на мастна основа, не трябва да се инжектира наведнъж прекалено голямо количество заради риск от абцес.Въпреки че анаболно/андрогенното съотношение при болденона е благоприятно, повечето билдъри не го считат за особено силен стероид – може би заради ниските дози, които се използват. Освен това болденонът не задържа много вода, а мнозина приемат, че щом за една седмица не са качили 5 кг, значи той не работи. (Всъщност това е един от плюсовете му – понеже не задържа вода, повечето от качената маса се запазва.) Счита се, че той разширява кръвоносните съдове, но не е известен механизъм, по който може да се обясни защо той действа по-силно върху тях от другите стероиди. Преди се считаше, че този негов ефект се дължи на засиления еритропоезис (производство на червени кръвни телца), но както изяснихме, няма данни, че той го прави по-добре от другите стероиди. Факт е обаче, че задържането на азот се увеличава и оттам синтезът на протеин се засилва, а апетитът се покачва (знак, че преносът и усвояването на хранителни съставки е по-голям, което индиректно значи, че червените кръвни телца, които ги пренасят, са повече).

Болденонът е много удачен за всякакви комбинации – заедно с анадрол или сустанон например ще качите маса без странични ефекти на андрогените, взети отделно. Във фаза за релеф може да се комбинира с примоболан или с халотестин или винстрол (но при висококалорична диета). Както вече се спомена, болденонът задържа малко вода и затова с приема му кръвното обикновено не се качва. Има обаче риск от гинекомастия – при умерени дози не е голям, но при чувствителни към нея билдъри или екстремни дози тя може да се появи плюс акне, оплешивяване, мазна кожа и агресивност. Така наречената стероидна треска, присъща на ветеринарните стероиди, при него е рядка – особено при оригинален продукт, но болденонът е сред най-фалшифицираните стероиди. И ако се появи треска, която за 10-ина дена изчезне, приемът му трябва да се намали или спре.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83577
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930