Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2016 12:35 - Метилтестостерон - Инфрормация
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 1242 Коментари: 0 Гласове:
0



 Химическа структура

Метилтестостеронът е на основния мъжки андроген тестостерон. Въз основа на структурата на стероида (17-метилтестостерон, 17α-метиландроста-4-ол-17β-он-3), може да се види обикновено с добавянето на тестостерон метил група на позиция 17 с алфа (алфа-17 с алкално вещество). Това е необходимо, за алкализиране, защото тестостеронът може да се прилага орално (както други стероиди), но голяма част от него ще се унищожи в черния дроб.

 

История

През 1935 г. Ружичка, който е носител на Нобелова награда синтезира няколко нови стероидни съединения, сред тях беше и метилтестостерон. До 1937 година метилтестостерон става наличен за приложение в клинични проучвания при хора. През 1945 г. писателят Пол де Крюф описва анаболните свойства на тестостерон в своята книга, която се нарича "мъжки хормони." Това е доста известна книга, защото именно тя направи значителен принос в популяризирането на тестостерона (анаболните стероиди в бъдеще), за да се увеличи мускулната маса между Западния бряг на атлетите в края на 1940 и началото на 1950-те години.

 

image image

Начин на действие (според производителя)

Андроген - синтетичен аналог на тестостерон. Взаимодейства със специфични рецептори върху повърхността на клетъчната мембрана на клетките в прицелните органи, влиза в ядрото и цитоплазмата, като по този начин причинява активиране на генетичния апарат на клетката. Така че, като естествения хормон помага да се стимулира развитието на мъжките репродуктивни органи и вторичните полови белези, повишава либидото и потентността. Той потиска производството и освобождаването на хипофизната LH и FSH. Насърчава задържане на азота, Na +, карбонати, фосфати, намалява бъбречна Ca2 + екскреция и улеснява отлагането му в костите. Той контролира растежа на костите и тяхната здравина (в пубертета).

 

Стероиден профил на Метилтестостерон:

Активно вещество: 6-8 часа

Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход

Как се използва: под формата на таблетки

Дозировка: За мъже 20-50 мг / ден

Акне: Да (в големи дози, или при хора с предразположеност)

Задържане на вода: Висока

Високо кръвно налягане: Да

Хепатотоксичност: Висока

Ароматаза: Висока

DHT (дихидротестостерон) конверсия: Минимална

Намаляване функция HPTA (производство на тестостерон): Да

Анаболна дейност (130%) андрогенна активност (150%)

Време за откриване в кръвта: 4-6 седмици (приблизително, което се дължи на факта, че допинговата комисия непрекъснато се подобрява в търсенето на методи за откриване на забранени вещества, трябва да се отбележи, че това зависи от спортиста, дали той се чисти с препарати като фенобарбитал и фуроземид, за да се ускори отделянето на лекарството)

 

Ефекти на метилтестостерон:

Повишава нивото на свободен тестостерон в кръвта

Увеличава силата и издръжливостта

Повишава потентността и либидото

 

Как се използва метилтестостерон

Най-често, спортисти използват доза от 10-50 мг на ден в рамките на 4-5 седмици. Ако продължите приема на лекарството и в бъдеще, има вероятност лекарството да доведе до дълъг списък от сериозни странични ефекти. Имайте предвид, че метилтестостерон често се използва като стимулатор на агресия.

Според действията си този андроген е с умерен анаболен ефект. Това е, защото метилова група се добавя към позиция Ц 17. Трябва също да се отбележи, че метилтестостерона има силни естрогенни свойства, но проблемът е, че той се превръща в биологично активен естроген с алфа-17 метилестрадиол. Метил група Ц 17-алфа всъщност засяга и забавя процеса на ароматизиране, обаче, 17-алфа метилестрадиол е много силен, и не може да компенсира това. Трябва също да се отбележи, че този препарат притежава много кратък полуживот, следователно е необходимо да се приема по няколко пъти на ден за постигане на стабилни нива в кръвта.

 

Странични ефекти от прием на метилтестостерон (Methyltestosterone):

Този препарат има два основни недостатъка - силно ароматизиране, естрогенни странични ефекти, които се случват много бързо. Това води до високо задържане на вода, гинекомастия, повишено кръвно налягане (в това отношение, основна роля при вземането на Methyltestosterone играят антиестрогените), агресивност, олигоспермия, акне, главоболие, депресия (след спиране на приема), замаяност, безпокойство, гадене, диария, коремна болка, повръщане, парестезия, хепатоцелуларен карцином, холестатично хепатит, холестаза, повишено кървене, хиперкалцемия, повишено либидо, тромбофлебит, оток (поради задържане на натрий), алергични реакции и други странични ефекти на тестостерон. Вторият недостатък - силна хепатотоксичност.

Жените не трябва да го изполват, защото вирилизацията настъпва бързо (загуба на коса, необратимо задълбочаване на глас, хирзутизъм, нарушаването на функцията на яйчниците, менструален цикъл, уголемяване на клитора).

 

Показания за употреба

Присвояване метилтестостерон на: функционална патология на сексуалната сфера, с липса на сексуално развитие, мъжка менопауза и причинени от това състояние на нервната, сърдечно-съдови заболявания (след 50л, когато човек вече не е в състояние да оплоди). Също инструкции Methyltestosterone отбелязват, че лекарството се използва дисфункционално маточно кървене (загуба на кръв, причинени от влошаване на функцията на яйчниците в периода по време и след менопаузата), рак на яйчниците, рак на гърдата.

 

Противопоказания за медицинска употреба

Противопоказан е при карцином на гърдата, рак на простатната жлеза, тежка бъбречна недостатъчност, чернодробна дисфункция, свръхчувствителност, хиперкалциемия, бременност, пубертет. Имайте в предвид, преди да купите метилтестостерон трябва да се излседвате за епилепсия, хронична сърдечна недостатъчност, хипертония, мигрена.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83649
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930