Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2016 12:04 - Тестостерон Суспензия - Информация
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 1086 Коментари: 0 Гласове:
0



 Химическа структура

Тестостерон Суспензия е анаболен стероид на водна основа със състав тестостерон (съдържа етер - C19H28O2 формула). Поради факта, че тестостерона е слабо разтворим във вода стероида се утаява на дъното на флакона или ампулата. Преди употреба винаги трябва да се разклаща. В литературата този стероид е описан като най-бързо разтворимия в човешкия организам препарат, който стои в тялото не повече от 10 часа.

 

История Тестостерон Суспензия

Добре известен факт е, че тестисите са отговорни за мъжките полови характеристики и поведение то на мъжа, но през 1849 г., учените определят напълно механизма на тези процеси. Немският учен Арнолд Адолф Бертхолд установява, че тестисите секретират някаква неизвестна субстанция в кръвния поток.

Десетилетия по-късно френски физиолог Chralz Edouard Brown-Sequard, основател на съвременните изследвания на хормони се опитва да разграничи това вещество от концентрирания екстракт, който се получава от тестисите на морски свинчета и кучета. Той вярва, че инжектирането на екстракта повлиява на увеличението на физическа сила и умствените способности при хората.

През 1889 г., при хормонални изследвания на Brown-Sequard изобретява елексир (съдържащ известно количество андрогени), който започва да се приема от много тогавашни спортисти за увеличаване на физическите характеристики. В следващите 20 години, учените многократно наблюдават доказателства за андрогенни ефекти на екстракти от тестисите на животните.

През 1927 г., в Университета по химия в Чикаго професор Фред Кох и Лемуел Макгрее индефицират 20 мг от това вещество в тестисите на бик. Също така този екстракт е индефициран повторно при свине, петли и плъхове.

 image

Начин на действие

Тестостеронът - основния мъжки андроген в организма, произвежда се главно от тестисите и надбъбречната кора. Тестостеронът се произвежда още в развитието на плода, в ранна детска възраст и в пубертета засяга образуването на мъжките характеристики, и освен това подкрепя андрогенната функция на мъжкия фенотип. В допълнение, тестостерон регулира метаболитните процеси в кожата, костите, мускулите, бъбреците, костния мозък, черния дроб и централната нервна система. Принципът на действие на тестостерона зависи от целевия орган (например, семенните мехурчета на простатата, епидидима) или протеино-анаболен (кости, мускули, кръвоносната система, черния дроб, бъбреци). В някои органи тестостерон започва да действа като естрадиол и след това се свързва с естрогенните рецептори в ядрата на клетките-мишени (например: мастна тъкан, хипофиза, мозъка, тестисите или костите).

Липсата на тестостерон в организма е причината за болеста - мъжки хипогонадизъм, които признаци са: ниски нива на тестостерон в серума, импотентност, намалено либидо, умора, депресивно настроение, недоразвитост или регресия на вторични полови белези, повишен риск от остеопороза.

 

Стероиден профил на Тестостерон Суспензия

Активно вещество: 24 часа (полуживот 5,6 часа)

Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход

Начин на приложение: инжектиране

Дозировка: Мъже 100-300 мг / ден (жени обикновено не го използват)

Акне: Да

Задържане на вода: Да

Високо кръвно налягане: Да

Хепатотоксичност: Висока

Ароматаза: Висока

DHT (дихидротестостерон) преобразуване: да

Намаляване функция HPTA (производство на тестостерон): Да

Анаболна дейност (100%) андрогенна активност (100%)

време за откриване - няколко седмици (при спектроскопия и газова хроматография) (полуживот: приблизително 48 часа)

 image

Ефекти от тестостерон суспензия

Той притежава бърз полуживот

Усещане на анаболен ефект още след първото инжектиране

Силно влияе на растежа на мускулна маса

Голям ефект от изгаряне на мазнини

Бързо възстановяване на мускулите след интензивни тренировки

Бързо увеличаване на силовите характеристики

Повишава либидото (по време на приложение)

 

Как се използва тестостерон суспензия

Най-често се употребява по класическата схема 50 - 100мг през ден или преди състезанието в същата доза всеки ден 50-100мг. Препоръчително е да не забравяте и употребата на анти-естрогени (анастрозол, екземестан, тамоксифен, провирон).

В различните спортове дозите могат да достигнат 100-200 мг на ден или 1000 мг на седмица. По-големи дози от лекарството не са препоръчителни, за да се избегне появата на сериозни странични ефекти, като например безплодие, гинекомастия, повишено кръвно налягане и бъбречна криза и т.н.

За жените спортистки това лекарство не се препоръчва, поради факта, че ефектът на предотвратяване на вирилизационните ефекти е невъзможно.

Лекарството се използва от професионални спортисти от всички спортове.

Тестостеронът често се комбинира в една и съща спринцовка с други анаболни агенти за намаляване на болката при инжектиране. В допълнение, с цел премахване на болката от други лекарства често се комбинира с разтвор на лидокаин или новокаин.

Тук е важно да се каже, че 100 мг тестостерон естер не е равен на 100 мг чист тестостерон. Теглото етер е включено в общия брой мг. 100 мг от тестостерон енантат са равни само на 72 мг чист тестостерон. Поради това ако един спортисти използва 400 мг енантат на седмица, той получава около 288 мг тестостерон. Това води до значително увеличение на ендогенните нива на тестостерон при мъжете, който варира от 2.5 до 11 мг на ден.

Страничните ефекти на тестостерон суспензия

Това лекарство и фармакокинетичните му характеристики са създадени за за бързо увеличаване на концентрацията на кръвта. В тази връзка, то придава не само добре дефинирани положителни ефекти, но също така може да се появят и тежки странични ефекти. Тестостеронът притежава силна андрогенна активност, често причинява акне, задържане на течности, и гинекомастия. Поради тази причина ПКТ (лечение след цикъл) се извършва във всички случаи (прием на антиестрогени след цикъла: анастрозол не по-малко от 500 микрограма на ден или провирон 50 мг на ден).

Тестостеронът суспензия може да окаже следните негативни ефекти: преждевременен пубертет, рак, нарушения на простатата, повишена ерекция и повишена сексуална възбуда, олигоспермия, преждевременно затваряне на зоните на растежа на костите, депресия, главоболие, тревожност, парестезия, нарушения на съня, гадене, кървене в стомашно-чревния тракт, холестатична жълтеница, други андрогенни ефекти (включително хирзутизъм и себорея).

Показания за употреба

Липсата на андрогени при мъжете: олигоспермия, закъснял пубертет, синдром на пост-кастрация, недоразвитост на половите органи, безплодие, в нарушение на сперматогенезата, импотентност, менопауза, остеопороза. При жени: остеопороза, маточни фиброиди, ендометриоза, синдром на предменструално напрежение, менопауза (заедно с естрогени), рак на гърдата.

Противопоказания за употреба

При установен карцином на гърдата и / или на простатата, нефротична фаза на нефрит и нефроза, оток, хиперкалцемия, нарушение на функционалното състояние на бъбреците и черния дроб, хипертрофия на простатата със симптоми на нарушения в уринирането, захарен диабет, коронарна и сърдечна недостатъчност, атеросклероза при по-възрастни мъже, инфаркт на миокарда, кърмене, бременност.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83585
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930