Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2016 13:26 - Тестостерон Ципионат - Информация
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 889 Коментари: 0 Гласове:
0



 Химическа структура

Тестостеронът ципионат е от семейство андрогени. Този стероиден агент е прикрепен чрез 17-бета хидрокси група (17б-хидрокси-андрост-4-ен-3-он), и полуживота му е 6-8 дни (максимално 15-16 дни), химична формула C8H14O2. Ципионатът по ефект и свойства най-много се доближава до неговият брат тестостерон енантат. Тези форми на тестостерон поддържат високи нива на тестостерон в продължение на 14 дни, защото задържат повече вода в мускула. Трябва да се отбележи, че разликата е толкова малка, че дори незабележима.

 

История – Тестостерон Ципионат

В началото на 50-те години Testosterone Cypionate се появява за първи път на международния пазар произведен от компанията Pharmacia & Upjohn. Първоначално, лекарството не е широко известно, но можем да кажем, че днес е най-търсеният тестостерон на пазара в САЩ. Тестостерон ципионат се използва и в клинични условия за лечение на хора с ниски нива на андроген, което води до намаляване на загубата на мощност и енергия. През 1960 г. лекарството се използва, за подобряване на структурата на костите и за лечение на менорагия и борба с остеопорозата. В допълнение, тестостерон ципионат се използва като лекарство за стимулиране на сперматогенезата в дози от 200 mg за 7 дни, последвано от редукция. До края на 1970-та година, методът за неговото използване се преразглежда, и той престава да се използва като лечебно средство при безплодие. Тестостеронът ципионат е сред най-честите лекарства продавани на пазара в САЩ, включително Канада, Австралия, Испания, Бразилия и Африка.

 

Начин на действие (според производителя)

Тестостеронът Ципионат има специфичен андрогенен ефект: помага за стимулирането и развитието и функцията на външните гениталии, простата, семенните мехурчета, включително и вторични полови белези при мъже (глас, окосмяване по тялото). Участва в сексуалното поведение при мъжете, стимулира либидото и потентността, стимулира сперматогенезата. Намалява производството фоликуло-стимулиращ хормон. Тестостеронът се счита за антагонист на женски полови хормони - естрогени. Лекарството притежава антитуморен ефект при тумори на гърдата при жени. Има анаболен ефект, който се проявява в стимулирането на синтеза на протеини, намаляване и отлагане на мазнини, задържане в тялото на необходимите за синтезата на протеин калий, фосфор, сяра, калций, който укрепва кости и спомага за увеличаването на мускулната маса. Ако в приема на храна има достатъчно протеин, насърчава производството на еритропоетин.

 


Стероиден профил на тестостерон ципионат

Веществото е активно: 15-16 дни

Класификация: анаболен стероид / андрогенен произход

Начин на приложение: инжектиране

Дозировка: Мъже - 250-1000 мг / седмица (жени – не е препоръчително)

Акне: Да (най-често при хора с предразположеност)

Задържане на вода: Висока

Високо кръвно налягане: Да (лекарствити Еналаприл намалява този ефект, но него приемайте постоянно, защото причинява умора и сънливост)

Хепатотоксичност: Не (тестостеронът инжектиран в човешкото тяло не засяга черния дроб, дори много големи дози не оказват никакво влияние)

Ароматаза: Висока

DHT (дихидротестостерон) преобразуване: Да

Намаляване на функция HPTA (производство на тестостерон): Да

Анаболна дейност (100%) андрогенна активност (100%)

Време за откриване при допинг тест - 4 месеца (приблизително, като това се дължи на факта, че допинговата комисия постоянно напредва в търсенето на методи за откриване на забранени вещества. Препоръчваме употреба на фенобарбитал и фуроземид за спортисти, който желаят да ускорят процена на отделянето на лекарството от кръвта)

 image


 

Ефектите на тестостерон ципионат

 

Повишен растеж на мускулна маса

Значително подобрява производителността на енергия

Увеличава апетита

Голямо желание за всекидневни тренировки / позитивност

Намалява болката в ставите

Положително влияние върху укрепването на скелетната система

 

Как се използва Тестостерон Ципионат?

 

Рецепция (за мъже):

Препоръчителната доза за спортисти е 250-500 (750) мг / седмица, за период от 4-12 седмици, тази доза е достатъчна за постигане на значителен набор от килограми и сила. Ципионатът осигурява отличен ефект в различни комбинации (Пример: комбиниране с Анавар или станозолол) Прием на ципионат в големи дози не се препоръчва, поради факта, че са не ефективни. Максималната концентрация за инжектиране на тестостерон ципионат е необходима след въвеждане на първите пет или шест приложения в нормални дози, за да стане постепенно увеличаването на активната субстанция в кръвта.

 

Рецепция (за жени):

За жени това лекарство не се препоръчва поради високата му андрогенна активност.

 

Страничните ефекти от тестостерон ципионат

 

Излишният естроген причинен от използванто не ципионат може да доведе до развитието на гинекомастия, с опасност от андрогенни странични ефекти; увеличаване на мастни жлези, акне, окосмяване по тялото и лицето, включително и плешивост. (Тези ефекти могат да бъдат предотвратени с изполванто на - финастерид, но лекарството има страничен ефект - намалено либидо), за да се сведе до минимум развитието на нежелани реакции, се препоръчва прием на Провирон (местеролон), анастрозол или екземестан. След цикъла задължително трябва да наблегнете на хранителни добавки, които повишават тестостерона като тестостеронови бустери.

Също така могат да се появят и нежелани реакции като: преждевременен пубертет, нарушения на простатата, повишена ерекция и повишена сексуална възбуда, олигоспермия, преждевременно затваряне на зоните на растежа на костите, депресия, главоболие, тревожност, парестезия, нарушения на съня, гадене, както и други андрогенни ефекти (включително хирзутизъм и себорея).

 

Показания за употреба – Тестостерон Ципионат

 

Терапия с ципионат се прави при мъже с патологични състояния, свързани с първичен и вторичен хипогонадизъм.

Противопоказания за употреба на тестостерон ципионат

При съмнение за рак на простатата или рак на гърдата, свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарството, деца под 3 години (поради съдържанието в състава на бензил алкохол), момчета в период на предпубертетна възраст, за да се избегне преждевременно затваряне на епифизите и преждевременен пубертет; хронична сърдечна недостатъчност, бъбречна и / или чернодробна недостатъчност, за да се избегне развитието на оток; диабет; хипертрофия на простатата с пикочно забавяне или симптоми; сънна апнея, както и рискови фактори като затлъстяване и хронични белодробни заболявания.





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83556
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930