Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2016 14:38 - Интервю относно Анаболни Стероиди с Професор Боянов
Автор: anabolbg Категория: Спорт   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2016 14:40


Анаболните стероиди приемани от мъже организма ги приема като собствен тестостерон. Тестостеронът играе голяма роля в човешкия организъм, но от фитнес гледна точка той повишава мускулната тъкан, редуцира мастната тъкан и я разпределя, което е нещо много важно. Същевременно тестостерона се явява като най-мощния антидепресионен фактор при мъжа като категорично спомага за увеличаване на силовите и хипертрофичните възможности при човека. При жените той действа доста по-силно, това е една от причините във съвременния спорт постиженията за разликите между мъжете и жените да се стеснят. За съжеление тестостерона оказва и негативни последици, който се получават в последствие са много тежки и трагични. Специално в спорта фитнес се използват 6 категории допинги, но най-разпространени разбирасе са анаболните стероиди. При прием на стероиди се получава атрофия на тестисите при мъжа следствие, на което продукцията на тестостерон рязко намалява, което води до редица неблагоприятни положения като много тежко страдат и черния дроб, бъбреците, вътрешните органи, психиката в негативен план и още други редица негативни резултати.

Споменахте, че в професионалният спорт също така и любителския физирайки фитнеса и по-точно защо професионалните спортисти приемат допинг.

Професионалните спортисти търсят максимална изява, а и дълго време допинга се преследва, но епизодично. Примерно при самото участие на състезание, това дава възможност дълго време той да се приема да се получат резултатите с повишаване на двигателните възможности и преди състезание да се намали неговата употреба или се спре. Също е възможно да се използват и препарати за неговото изчистване и да се заобиколи закона. В днешни дни допинг контрола е много жесток, особенно в олимпийските спортове като има мобилни екипи, които пътуват по всички страни и светкавично искат съставите обявени от федерациите и организират допинг контрол по всяко време. Това е един от проблемите на високото спортно майсторство, но сега във фитнеса няма никаква логика да се използват анаболни стероиди, защото фитнеса сам по себе си и неговата цел е човек да бъде здрав, работоспособен, щаслив и разбирасе добра фигура. Приемайки анаболни стероиди при любители се стига до много тежки последици, които не бих искал да коментирам. Мога да жи кажа, че няма орган или система в човешкото тяло, който да не страдат от този прием.

Искам да ви попитам два въпроса:

1.       Когато един любител ходи на фитнес и тренира сериозно, но не с цел да излиза на сцена възможно ли е без прием на анаболни стероиди да придобие добри резултати?

2.       Възможно ли е един професионален атлет, който се готви за олимпиада да стане олимпийски шампион без да използва анаболни стероиди.

Ако се направи едно интревию на всички олимпийски шампиони разбирасе, че ще ви кажат, че никой от тях не е използвал стероиди. Самият факт, че толкова много елитни състезатели бяха уличени показва, че в елитния спорт това нещо продължава и контрола не може да ги спре. Аз искрено се надявам той да стане по-остър и тези случай да станат по-редки. За съжеление от този рязък контрол, който в момента се провежда доста често пострадват и хора, които са апсолютно невинни, както беше с националния отбор по вдигане на тежести на България, защото състезателите нямат апсолютно никаква вина. Колкото до любителския спорт за мен това е много важно, използването на анаболни стероиди преди всичко от мъжкия пол отрича смисала на фитнеса като цяло. Няма никакъв смисал да се постига мускулна маса по-голяма, която не е придобита с тренировъчна дейност, а е постигната с био-стимуланти, който в последствие разбирасе достигат до едно привикване подобно на наркоманията. Фитнесът и анаболните стероиди са съответно не мислими едновременни дейности.

 

Напоследък доста световни културисти и не само, който явно използват такива препарати се чува, че са посягали на живота си или са правили тежки криминални престъпления. Това според вас има ли тясна връзка с използването на анаболни стероиди?

Най-лошото е, че когато се приемат тези анаболни стероиди те са във едно изключително приповдигнато поведение, тоест карат ги да се чувстват добре, но тежките резултати идват изведнъж. Много е трудно да се направи една точна равносметка, кога и как ще постъпят негативните моменти.

 

Искам да ви попитам, възможно ли е наистина един професионален атлет да постигне олимпийско ниво и то за медал без да използва такива препарати.

Вижте, ако другите използват а той не използва това е просто невъзможно. Няма как да се постигнат резултати особенно в областа на културизма ако не се използват анаболни стероиди, иначе възможности за развитие има много ако всичко е съобразено с правилен начин на методика, правилно хранене и със правилен прием на добавки. Храната в днешни дни е просто осакатена, ние без добавки просто не можем да се храним правилно. Ще ви дам един пример – Ако ние сравним нашето хранене с хората от преди десетки хиляди години, ние приемаме 10 пати по-малко Витамин Ц и 30 пъти по-малко балансни вещества. Ако ние не приемаме добавки значи не се храним пълноценно. Колкото до анаболните стероиди бих искал да кажа, че има едно развитие. Опасен е не анаболният ефект на анаболните стероиди, а андрогенния ефект. За това фармацевтичните фирми водят люта битка да произвеждат анаболни стероиди такива препарати, които запазат анаболния си ефект, което значи задържаш ефект, а намаляват андрогенния.

Какво представлява „анаболен” и „андрогенен" ефект.

Значи от зачеването и до смъртта човек има два процеса анаболизъм и катаболизъм, който трябва да бъдат в едно равновесие. Тези два процеса ние наричаме метаболизъм. Анаболизма е съграждане, а катаболизма разграждане. Когато се храним преобладават процесите на анаболизъм, когато ние спортуваме или например стойм седнали ние катаболизиаме, защото отделяме енергия. Колкото метаболизма е по-добър толкова и живота на човека е по-качествен. С две думи – чрез правилна тренировка ние активизираме катаболизма, а чрез правилното хранене поставяме ударение на анаболизма. Тези два процеса са в едно динамично равновесие. В областа на фитнеса имаме два периода – подготвителен и състезателен. През подготвителният такъв преобладават процесите на анаболизма, през състезателния процесите на катаболизма, за да можем да изгорим и изчистим от ненужната мастна тъкан. Всъшност живота и метаболизма за почти едно и също нещо, защото няма живот без метаболизам и метаболизъм без живот.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: anabolbg
Категория: Спорт
Прочетен: 83557
Постинги: 22
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930